Categories

Ficus Ginseng microcarpa

Ficus Ginseng microcarpa
Cod produs: Ficus Ginseng microcarpa
Disponibilitate: Pre-Comanda
Preţ: 650,00 Lei

Opţiuni disponibile


* Data de livrare:

Cant:  
   - SAU -   

Genul ficus cuprinde plante extrem de diferite, de la arbori care depasesc 30 m inaltime in tarile lor de origine, pana la specii pitice, taratoare. Ficusii au o intrebuintare diferita. Ficus microcarpa (ficus retusa) sau ficus bonsai retusa e o planta ornamentala de interior, usor de intretinut, ideala pentru birou si nu numai. De retinut este urmatorul aspect: orice planta poate deveni un bonsai, daca poate lua forma mai mica decat cea normala si daca poate rezista ani intregi plantata in ghiveci. Pana si ierburile pot lua forma aceasta.

Planta ficus microcarpa se poate stiliza astfel incat sa corespunda modului in care sa arate un bonsai. Cel mai important aspect este a se tine cont intai de necesitatile plantei pe care o transformati in bonsai si abia apoi de regulile de realizare a bonsaiului. Astfel, aspectele pe care trebuie sa le luati in considerare sunt urmatoarele: radacinile plantei sa poata fi tunse, ramurile sa poata fi taiate, planta sa reziste in ghiveciul in care va fi plantata. Nu e de neglijat faptul ca orice modificare pe care ati face-o in forma si modul de ingrijire a plantei, acestea nu trebuie sa o afecteze negativ.

Ingrijire:

Ficusii nu sunt prea pretenţioşi şi toate speciile au o viaţa lungă, unele ajungând chiar la vârste venerabile dacă sunt bine îngrijite. Lumină multă sau potrivită; o uşoară expunere la soare nu le dăunează.. Temperatura minimă iarna: 10°-13°C; în restul anului, temperatura normală a camerei. Lăsaţi substratul să se usuce pe două treimi din adâncime înainte de a uda ficuşii. Nu-i udaţi mai mult. Aplicaţi un îngrăşământ lichid diluat, primăvara şi vara, la interval de 2 săptămâni, Pentru curăţarea frunzelor mai mici sau acoperite cu peri fini, pulverizaţi-le cu apă.

sursa: eltung-flores.ro

Aspect
Inaltime
Diametru ghiveci
Etichete: Ficus, Ginseng, microcarpa

        

Recent adăugate
Fantana cu plante
400,00 Lei
Buchet Roxana
230,00 Lei
Buchet Roberta
170,00 Lei
Toate drepturile rezervate pentru Florarie Online Marlene (C) 2012
Design by Laurentiu D.