Fiind de origine tropicala, Difenbahia (Dieffenbachia maculata) este o planta de interior foarte indragita datorita foliajului remarcabil. Prin intermediul frunzelor oval-alungite de mari dimensiuni, cu numeroase striuri sau pete albe si galbene, Dieffenbachia este o planta cat se poate de decorativa. Florile nu se dezvolta decat la plantele mature, de mai multi ani, prezentand, de regula, culoare alba.
Modul de ingrijire
Dieffenbachia necesita o udare moderata iar in perioada cuprinsa intre lunile mai si septembrie, la fiecare doua saptamani, se recomanda tratarea cu ingrasaminte in solutie. Prefera un pamant usor drenabil iar atunci cand este in plina crestere trebuie udata in mod regulat.
Pentru o dezvoltare cat mai armonioasa este necesara replantarea anuala in pamant de flori.
Cu scopul de a obtine noi exemplare este suficienta fragmentarea tulpinii si sadirea partilor astfel obtinute in ghivece separate.
Dieffenbachia este o planta ce prefera temperaturile ridicate, asadar evita pastrarea ei la temperaturi sub 15 grade Celsius, deoarece risti sa moara.
Avand in vedere faptul ca o astfel de specie necesita un grad crescut de umiditate se recomanda asezarea pe un strat de pietris umed, iar aceasta caracteristica o face sa fie o planta foarte potrivita pentru spatiul baii. De asemenea este recomandata pulverizarea periodica a frunzelor.
Difenbahia prefera locurile luminoase insa evita plasarea ei in razele directe ale soarelui.

sursa: condo.kudika.ro